Vitaal Massage
home | dames | heren| massage| huisregels | prijslijst | foto's | contact

Massage

Hoe gaat de massage?

Voor de massage hebben we even een kennismakingsgesprekje om te horen wat belangrijk voor je is, of je vragen hebt en wat je wensen zijn. Het is belangrijk dat je je comfortabel en veilig voelt, zodat je je ook volledig kunt ontspannen.

De massage vindt plaats op een massagetafel. Er worden altijd schone handdoeken gebruikt. Als je op de massagetafel ligt wordt je met handdoeken toegedekt; alleen op het gedeelte waar gemasseerd wordt, wordt de handdoek even weggenomen.

Op de achtergrond hoor je zachte, ontspannende muziek, terwijl je je overgeeft aan de koestering van veilige aanraking, waardoor gevoelige spieren ontspannen en je lichaam en geest alle negatieve spanningen kunnen loslaten.

De behandeling, met een lichte tot iets steviger druk op de verschillende spieren en spiergroepen, bevordert de circulatie van bloed en lymfe, met als gevolg verbeterde afvoer van afvalstoffen, betere zuurstofvoorziening van dieper gelegen weefsels en verbeterde spierfunctie. De energiedoorstroming wordt bevorderd en spanningen worden losgelaten. Tevens worden door beïnvloeding van het huidzenuwsysteem stoffen aangemaakt die voor een weldadig gevoel van rust en ontspanning zorgen.

Ook na de massage is er nog even tijd om de ontspanning van de ondergane behandeling relaxed op je in te laten werken.

Voor alle behandelingen geldt:

  • Je hoeft geen handdoeken e.d. van thuis mee te nemen.
  • Graag van tevoren thuis douchen.
  • Geen creditcard of pinbetaling mogelijk.
  • Alleen kontante betaling (graag gepast).
  • Mobiele telefoon op stil of uit.
  • Géén erotische massages.  • Belangrijk: lees ook even de huisregels!

Waarvoor massage?

Massage is niet alleen goed als je pijn hebt, maar ook wanneer je voor je gevoel van welbevinden lichamelijk en/of geestelijk aan ontspanning toe bent.

Bij een professionele massage door een goed opgeleide masseur heeft elke massagegreep een doel waarvoor bepaalde spieren of spiergroepen behandeld worden. De masseur weet precies welke spieren hij daarvoor behandelen moet.

Aangeraakt worden is een lichamelijke en emotionele levensbehoefte.

Een goede massage bevrijdt je van spanningen en zorgt voor een betere circulatie van bloed en lymfe, hetgeen de afvoer van afvalstoffen bevordert en zorgt voor een betere zuurstofvoorziening van je lichaam. Spanningsklachten worden verholpen en je krijgt weer nieuwe energie.

Let op: een masseur geeft géén medische behandelingen. Dus voor blessures, of klachten als reuma, hernia, enzovoorts, moet je naar een arts, fysiotherapeut of medisch specialist.

Contra-indicatie bij ontspanningsmassage zal zelden voorkomen. Het kan echter zijn dat massage niet of slechts beperkt mogelijk is, bij o.a.: infectieziekten, hartklachten, kanker, open wonden, huidziekten, blessures, enzovoorts.

Bij twijfel: Raadpleeg eerst je arts!


De masseur

Ik ben Dick Peppinck. Opgegroeid in een kappersgezin kwam ik al vroeg in aanraking met de wereld van wellness en cosmetica. In 1977 behaalde ik mijn diploma als visagist. Later heb ik diverse certificaten in het massagevak behaald. In 2003 besloot ik een kleinschalige massagepraktijk, gespecialiseerd in ontspanningsmassage, op te richten, gewoon bij mij thuis. De kleinschaligheid maakt het mij mogelijk de prijzen laag te houden. Tegen de achtergrond van mijn ervaring in de cosmetica-branche en schoonheidsverzorging werden de behandelingen ter verzorging en ontspanning, als vanzelf vooral gericht op de behoeften en wensen van de vrouw. Voor mannen bestaat wel de mogelijkheid van speciaal klachtgerichte massagebehandelingen van pijnlijke spieren van rug, nek en schouders en ter preventie en behandeling van rsi-klachten. Uiteraard zijn klachtgerichte massages ook mogelijk voor dames. Van harte welkom in mijn massagestudio!
Vitaal Massage
Praktijk voor ontspanningsmassage
Berkenlaan 24
6721 CE Bennekom
Tel. 0318 417634

Niets van deze website mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm of op welke andere wijze ook zonder uitdrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van de eigenaar van deze website.